Szolgáltatások

Idegenvezetés és tárlatvezetés
A 23+354-591-es telefonszámon, a látogatás előtt legalább egy héttel egyezetett időpontban 15-30 fős csoportok számára a Régészeti Parkban és/vagy a „Matrica” Múzeumban szakszerű tárlatvezetést biztosítunk magyar, angol, német vagy francia nyelven. A helyszínen igényelt szakmai kíséretre vonatkozó kérést lehetőség szerint tudjuk kielégíteni.


Kézműves foglalkozások

A kézműves foglalkozásokon kipróbálhatják az őskori kézműves technikákat, megismerkedhetnek az ékszerkészítés, poncolás, szövés-fonás, csontcsiszolás, gabonaőrlés és a korong nélküli agyagozás korabeli technikáival. Az elkészített tárgyakat a vendégek hazavihetik!


Korabeli ételkóstoló

A Régészeti Parkba tervezett programra régi korok receptje szerint készült étel (a felsoroltak közül egy választható: kőkorszaki egytálétel, sörös lencse, óhallstatti babtál, római csirkeleves, lestyános, zöldséges köles), illetve rekonstruált kemencében a helyszínen sütött őskori lepény külön, előzetes bejelentés alapján rendelhető.


Múzeumi bolt

Őskori ékszer- és edénymásolatok, képeslapok, angol, német, magyar nyelvű videokazetták, ajándéktárgyak, valamint a „Matrica” Múzeum és a Régészeti Park könyvei és kiadványai itt és a pénztárakban is megvásárolhatók.


Büfé

A Régészeti Park területén a nyitvatartási időben büfé üzemel.


Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum