Szolgáltatások

Idegenvezetés és tárlatvezetés
A 23+354-591-es telefonszámon, a látogatás előtt legalább egy héttel egyezetett időpontban 15-30 fős csoportok számára a Régészeti Parkban és/vagy a „Matrica” Múzeumban szakszerű tárlatvezetést biztosítunk magyar, angol, német vagy francia nyelven. A helyszínen igényelt szakmai kíséretre vonatkozó kérést lehetőség szerint tudjuk kielégíteni.


Kézműves foglalkozások

A kézműves foglalkozásokon kipróbálhatják az őskori kézműves technikákat, megismerkedhetnek az ékszerkészítés, poncolás, szövés-fonás, csontcsiszolás, gabonaőrlés és a korong nélküli agyagozás korabeli technikáival. Az elkészített tárgyakat a vendégek hazavihetik!


Korabeli ételkóstoló

A Régészeti Parkba tervezett programra régi korok receptje szerint készült étel (a felsoroltak közül egy választható: kőkorszaki egytálétel, sörös lencse, óhallstatti babtál, római csirkeleves, lestyános, zöldséges köles), illetve rekonstruált kemencében a helyszínen sütött őskori lepény külön, előzetes bejelentés alapján rendelhető.


Múzeumi bolt

Őskori ékszer- és edénymásolatok, képeslapok, angol, német, magyar nyelvű videokazetták, ajándéktárgyak, valamint a „Matrica” Múzeum és a Régészeti Park könyvei és kiadványai itt és a pénztárakban is megvásárolhatók.


Büfé

A Régészeti Park területén a nyitvatartási időben büfé üzemel.


Events
 
 
Search
Piece of Art of the month
Sculpture of the musician blowing double whistle from Százhalombatta
Sculpture of the musician blowing double whistle from Százhalombatta

The little, approx. 8 cm tall bronze sculpture is a special element of the music history of early iron age in Europe. 

Advertisement
 
Declaration of data protection ©2010 Matrica Museum, All rights reserved! | 
Matrica Múzeum