MÚZEUMI KÖRJÁRAT 2012

Múzeumi körjárat 2012

A százhalombattai „Matrica” Múzeum, az érdi Földrajzi Múzeum és a Nagytétényi Kastély együttműködése alapján „próba” Múzeumi Körjáratot szervez 2012. március 30-án.

A három Múzeum  „Öreg bútorok a háznál – A kastélytól a kúrián át a panelig” címmel április 14-én, május 12-én és június 9-én  élményekkel teli, kulturális kirándulásra várja látogatókat. Az alábbi napokon 11-16 óra között ingyenes körjárat közlekedik a múzeumok között, így csak a belépőért kell fizetni.

A buszjárat a Nagytétényi Kastély elől indul, majd érkezik Érdre és végül Százhalombattára. A program keretén belül a múzeumok munkatársai tárlatvezetéseken mutatják be az adott kor lakókörnyezetét.  Nagytétényben a főúri élet luxusbútorait, Érden egy kutató természettudós dolgozószobáját tekinthetik meg az érdeklődők, Százhalombattán pedig bepillanthatnak az érdeklődők a közelmúltat idéző „panellakás” ablakán.

A Múzeumi körjárat célja az együttműködés mellett a térségi múzeumok népszerűsítése, megismerése és a látogatók bevonzása.  

                                                                                                                    Dobos Ágnes


Meghívó (pdf verzió)
Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum