2009. április 17.

A Dávid Művészeti Szabadiskola kiállítása

A százhalombattai „Matrica” Múzeumban április 27-én 17 órakor nyílik meg a Budapesti Dávid Művészeti Szabadiskola művészeti kiállítása.

A kiállítást megnyitja Németh Ágnes képzőművész, az iskola művészeti vezetője. Közreműködik Bacsa Anita.

               

A Művészeti Szabadiskola tevékenysége kétpólusú, ahol önálló gyerek alkotóműhely, képzőművészeti stúdióval és kézműves műhellyel, illetve intenzív felvételi előkészítő működik közép és felsőfokú művészeti intézmények minden szakára. Ezen túl számos más művészeti tevékenységet is folytat az iskola. A művészeti szabadiskola a szó legnemesebb értelmében SZABADISKOLA – tanműhely. Minden olyan embert befogad, aki valamilyen értelemben a szellemi világhoz közelít, de legalábbis tudomása van róla. Egy közösség, mely képes kilépni a kiszámítható napi érdekek világából, a szellemi lét világba, ahol épp oly szép, igaz, tragikus, izgalmas, varázsos dolog történik, mint a másikba. Itt a létrehozáson, a teremtésen van a hangsúly. Magas szintű amatőr képzéseiken más-más korú, nemű és foglalkozású (taxisofőr, mérnök, nyelvtanár, menedzser, varrónő stb.) tanulók vesznek részt.  Ez a közösség különböző szinteken működő emberekből áll, de a különböző szintek nem jelentenek egyben rangsort is. Mindenki egymás mellett, saját magához képest fejlődik.

Az iskolai évzáró bemutató kiállításokat szervez, de szívesen állítanak ki más helyszíneken is. Számos egyéni kiállításuk van, a Benczúr utcai Enteriőr Galériában részt vesznek országos biennálékon, de csoportos meghívásoknak is eleget tesznek.

Százhalombattán második alkalommal láthatja a közönség az iskola képzőművészeti alkotásait, ahol felnőtt és gyermekmunkák kerülnek bemutatásra. Így kiállításaik kapcsán testközelből követheti a közönség az iskola tevékenységét.

A tárlatot május 10-ig tekinthetik meg az érdeklődők hétfő kivételével naponta 10 – 17 óráig.

Meghívó (pdf verzió)

A szervezők minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a rendezvényre!


Dobos Ágnes

„Matrica” Múzeum

Tel: 06 30 9966 045; 06 23 354-591/ 15-ös mellék

E-mail: agnesdobos@matricamuzeum.hu

Web: http://www.david-art.hu/


Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum