2008. szeptember 12.

ANGYAL ÉS MENNYORSZÁG

Meghívó (pdf verzió)A KIÁLLÍTÓK:

AGNIESZKA WLACLAWIK-SZEWCZYK - batikművész

Agnieszka Wlaclawik-Szewczyk született Nowy Szaczban, Brzeskoban él. Egyetemi tanulmányait Krakkóban a Pedagógiai Egyetem Művészeti Intézetében végezte. Fogyatékkal élőkkel foglalkozott a Munkaterápiás Műhelyben. Művészetterápiás foglalkozásokat vezetett a Plasztika és Kerámia műhelyekben. A Malopolska Főiskola előadója Brzeskoban. Művészetterápia tantárgyat ad elő a főiskolásoknak. Filantróp, emberbarát, jótékony. Aktívan részt vesz a Brzeskoi Fiatalok Tanácsa munkájában valamint karitatív munkát végez a Lelkészség a Fogyatékkal Élőkért Brzeskoban Egyesület vezetésében. A kiállításon szereplő munkái batikolás technikával készültek az Angyalok ciklusból. "Az Angyalokat keresve a Bibliát olvastam, átnéztem régi mesterek műveit, Festés közben megérezhettem a jelenlétüket" : Szerző

  

HALINA SALA-WÓJTCIK - festő

Krakkóban végzett a Képzőművészeti Akadémián. Festőállványos festő. Az utóbbi években alacsony horizontú tájképeket fest hozzájuk tartozó nagy égbolt részletekkel. Több mint 80 egyéni és csoportos kiállításon vett rész részt; Lengyelországban, Brüsszelben, Berlinben, Lausanne. Több képe van magán gyűjteményekben; New York, Párizs, Texas, Svédország. Diákokat oktat mint professzor a Pedagógiai Akadémián Krakkóban valamint a Malopolska Főiskolán Brzeskoban.

 

 KÖZPONTI ÖNSEGÉLYEZŐ HÁZ BRZESKOBAN

 A szervezet 2004. december 28-án kezdte meg működését, 37 többségében pszichikai betegséggel küzdő és szellemi fogyatékos személlyel foglalkoznak, akiknek rehabilitációját foglalkoztató terápiákon keresztül végzik. Az egyéni képességek felmérését követően választják ki a fiatalok számára a legmegfelelőbb foglalkoztatási formát. Ilyen például a háztartási ismeretek, ahol a háztartási eszközök használatával ismerkednek meg a résztvevők, a vendégvárás-látás alapjaival, alapvető ételek elkészítését tanulják meg e foglalkozás keretében. Informatikai alapismeretekre is szert tesznek az Önsegélyező Ház tagjai, megismerkednek a képzőművészet különböző ágaival és a kézműves foglalkozások keretében készítenek gobelin képeket, gyöngyfűzéssel, üvegfestéssel, festéssel, varrással, foglalkoznak valamint fából különböző termékeket állítanak elő, így például ruhafogast, képkeretet. 

 

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum