2012. április 26.

Dávid Művészeti Szabadiskola kiállítása ötödik alkalommal

TAVASZ TÁRLAT CIVILBEN A 25 ÉVES „MATRICA” MÚZEUMBAN


A „Matrica” Múzeumban április 26-án 17 órakor nyílik „Tavasz Tárlat civilben ” – Tavaszi reflexiók címmel a budapesti Dávid Művészeti Szabadiskola művészeti kiállítása, melyet Németh Ágnes képzőművész, az iskola vezetője nyit meg. A közönség már ötödik alkalommal találkozhat az alkotásokkal.

Az idei évben a kiállító művészek a Szabadiskola volt vagy jelenlegi alkotói, akik már számos más csoportos kiállításon részt vettek, díjakat nyertek és egyéni kiállításokon mutatkoztak be. 


Németh Ágnes vallja a kiállításról: „Az itt kiállítók – mint a kiállítás címében is látható – Civilben alkotók, a szó legszebb értelmében. Nem torzítja őket sem a trendek iránti megfelelési kényszer, sem galériahálózat napi elvárása, sem anyagi érdek. Minden tisztelet az övék, minden tisztaság az övék. A munka és a napi létért folytatott küzdelem mellett évek óta a mélyebb összefüggések után kutatnak, kísérleteznek, keresik az utat és a hangot. 


Persze naivitás lenne azt hinni, hogy a művészet kivonhatja a magát a mindennapi küzdelem alól. Sokunknak a művészet olyan, mint egy láthatatlan tartóoszlop, az alkotás folyamatának megélése „CSIGOLYÁK EGYMÁSRA ÉPÜLÉSEI”. Az alkotói folyamat kivetülései maguk az alkotások, legyen az zene, mozgás, művészet, kép vagy szobor. Jegyzetek, feljegyzések, a világról és a lélektől.  A művek ablakok, melyeken keresztül rétegeken át pillanthatunk meg mélyebb dolgokat. 


Negatívumokból nehéz építkezni, de lehet-e a pusztítást alkotássá szublimálni? Lehet, és kell is. Erre válasz ez a kiállítás, amely korosztálytól függetlenül mutatja meg, hogy van cél számunkra és a művészet számára – több mint öncélú tevékenység. Amikor még valaki 80 évesen is megszövi a tavaszt, más értelmet kap, a mű, mert megszövi az újjászületést, mint egy előrevetítve az utat egy egyetemesebb gondolkodásmód felé: „és a művészet ebben mindenképpen partner”.


Mindezt a különleges művészeti élményt, melyet az alkotások nyújtanak, május 27-ig tárják a közönség elé. A szervezők sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!

                                                                                                               Dobos ÁgnesInformáció: 06 30 9966 045, 06 23 354-591/15m
E-mail: agnesdobos@matricamuzeum.hu

Meghívó (pdf verzió)Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum