2009. március 13.

„EZ VAN” KARIKATÚRA-KIÁLLÍTÁS 2009

A szabad sajtó napjához kapcsolódva rendezi meg a százhalombattai „Matrica" Múzeum, a Rádió és a Százhalombattai Hírtükör közéleti magazin sajtónapi rendezvényeit. A Százhalombattai Hírtükör 2008-ban ünnepelte húszéves fennállását, amelyhez kapcsolódóan országos karikatúra-pályázatot hirdetett.

2009-ben újra kiírásra került a pályázat, a beérkezett munkákból „Ez van 2009" címmel kiállítás nyílik a „Matrica" Múzeumban március 13-án, 18 órakor. A tárlatot dr. Fazekas István, Százhalombatta alpolgármestere nyitja meg. A közéleti karikatúra-pályázat élénk érdeklődést keltett szakmai körökben. 27 pályázó küldte el három-három munkáját. Zömében ismert karikaturisták neveztek, de néhány amatőr alkotó is akad a pályázók között.A közéleti aktualitásokat feldolgozó rajzok az egész ország területéről, sőt a Vajdaságból is érkeztek. A verseny eredményét a kiállítás megnyitóján hirdetik ki, és ekkor kerül sor a díjak átadására is. A díjakat Czifrik Katalin, a Százhalombattai Hírtükör főszerkesztője, illetve L. Róbert Attila, a Rádió 6 főszerkesztője adja át. A tárlat április 6-ig látogatható hétfő kivételével naponta 10-17 óráig.


A szabad sajtó napjához kapcsolódó program folytatódik március 18-án, 17 órakor Farkasházy Tivadar Miért beteg a magyar sajtó? című előadásával. Mindkét programnak a „Matrica" Múzeum ad otthont. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényekre!


Meghívó (pdf verzió)

Dobos Ágnes

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum