2010. március 14.

"EZ VAN" - KARIKATÚRA KIÁLLÍTÁS 2010

„Ez van!" - Sajtónap Százhalombattán

Harmadik alkalommal hirdette meg „Ez van" című országos karikatúra-pályázatát a Százhalombattai Hírtükör közéleti lap. A megelőző években olyan neves karikatúristák vettek részt a versenyen, mint Dluhopolszky László, Fábry János, Gyöngy Kálmán, Halter András, Jelenszky László, Kelemen István, Lakatos Ferenc, Marabu és Rák Béla, vagy a minden állóvizet felkavaró T-Boy, akinek birkás sorozatát a 2008-ban először meghirdetett pályázat ihlette.

Az idei versenymunkákat Halász Géza, a MÚOSZ karikatúra-szakosztályának elnöke, a negyven éves jubileumát ünneplő Dluhopolszky László és a Százhalombattán élő grafikus, László Bandy értékelik. Az eredményhirdetést a Magyar Sajtó Napjához kapcsolódó ünnepségen tartják a százhalombattai „Matrica" Múzeumban március 14-én, 17 órakor. A pályázati alkotásokból készült kiállítást Vezér Mihály polgármester nyitja meg, aki maga is különdíjat ajánlott fel a karikaturisták részére. A tárlat április 18-ig lesz látható.
A szerkesztőség hosszú távú terveiben állandó kiállítás létrehozása, illetve kötetbe rendezett gyűjtemény kiadása is szerepel.

 

A százhalombattai sajtónapi rendezvények Görög Ibolya kommunikációs és protokoll szakértő előadásával folytatódnak március 17-én, 17 órakor, ugyancsak a „Matrica" Múzeumban. A nyilvános és ingyenes előadás címe: „Mindennapunk mércéje: európaiság - hitelesség - protokoll". A miniszterelnöki hivatal egykori protokollfőnöke, több kommunikációval foglalkozó sikerkönyv szerzője arról fog beszélni, hogyan értelmezhetjük európaiságunkat a mindennapok kommunikációjában, mitől lesznek hitelesek találkozásaink, és mit árulunk el magunkról szavak nélkül.

 

2008-ban Balázs Géza nyelvész professzor, 2009-ben Farkasházy Tivadar tartotta a százhalombattai sajtónapi előadást. A verseny és a rendezvénysorozat a nagyközönség számára is nyilvános, de a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a helyi és környékbeli média bevonására. A programsorozat célja a karikatúrának, mint a hazai sajtó hagyományos és unikális műfajának a megőrzése, a média horizontális kapcsolatainak, szakmai öntudatának és igényességének erősítése, a kulturált és hiteles kommunikáció szolgálata.

Meghívó (pdf verzió)

A Hírtükör szerkesztősége

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum