2008. március 14.

„HÚSZ ÉVES A HÍRTÜKÖR” KIÁLLÍTÁS

A szabad sajtó napjához kapcsolódva rendezi meg a százhalombattai „Matrica” Múzeum és a Százhalombattai Hírtükör közéleti magazin a Húsz éves a Hírtükör című jubileumi rendezvénysorozatát március 14-én és 19-én.

Március 14-én 17 órakor Rólunk szól címmel kiállítás, nyílik a „Matrica” Múzeumban, amely a Százhalombattai Hírtükör, Magyarország egyik legrégebbi, még a rendszerváltás előtt alapított helyi újságjának húsz éves történetét mutatja be eredeti dokumentumok, fotók és tárgyak segítségével.

Ugyanebben az időpontban nyílik meg a Százhalombattai Hírtükör „Ez van” címmel hirdetett karikatúra-pályázatára beérkezett versenyanyagból készült tárlat. A közéleti karikatúra-pályázat élénk érdeklődést keltett szakmai körökben. A versenyzésbe bekapcsolódtak a MÚOSZ karikaturista szakosztályának tagjai, sőt még Szerbiából is érkeztek pályaművek. A verseny eredményét a kiállítás megnyitóján hirdetik ki, és ekkor osztják ki a Hírtükör 30, 50 és 70 ezer forintos fődíjait, valamint a lap kiadója, a BATTA-INVEST Kft által felajánlott 30 ezer forintos különdíjat is.
A kiállításokat Uj Péter, a Népszabadság publicistája, az Index internetes hírportál főszerkesztője nyitja meg.

A tárlatok április 10-ig látogathatók hétfő kivételével naponta 10-17 óráig.

A jubileumhoz és a szabad sajtó napjához kapcsolódó programok március 19-én, 17 órakor folytatódnak a Médiaszövegek című prezentációval egybekötött előadással. Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, tanszékvezető egyetemi tanár beszél a mai magyar sajtónyelv erényeiről és visszásságairól.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényekre!Információ: Dobos Ágnes, Tel: 06 30 9966 045, 06 23 354-591
Web: www.hirtukor.hu
E-mail: agnesdobos@matricamuzeum.hu

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum