2011. április 15.

"Staféta"

 „Staféta”- „Jöttem a szemeimet megkeresni...”

Április 15-től a százhalombattai „Matrica” Múzeumban

 

A „Matrica” Múzeumban április 15-én 18 órakor nyílik „Staféta” címmel a budapesti Dávid Művészeti Szabadiskola művészeti kiállítása.  A kiállítást megnyitja Aknai Katalin művészettörténész. A közönség negyedik alkalommal találkozhat az iskola művészeti alkotásaival. Az idei évben a tanítványok, tanárok, régi-új barátok munkáit láthatja a közönség.

 

A Dávid Művészeti Szabadiskola műhelyében minden tanítvány a maga személyes hangoltsága szerint részesült és részesül a látás és láttatás művészetéből.

 

Németh Ágnes, az iskola művészeti vezetője húsz éve fogadja az úton elindulni vágyókat egy olyan időben és térben virtuális közösséget építve, melynek éppúgy tagjai a felvételire készülők, az önkifejezést vagy a művészet gyógyító erejét keresők, mint a már aktívan alkotók, tanítók. Sikeres képzőművészek, keramikusok, fotósok nemzedékei kezdték itt pályájukat, többen közülük neves ösztöndíjak és díjak birtokosai.

 

Ám egy művész-tanár eredményessége nem a díjak, hanem érett műveket létrehozó, kreatív tanítványainak számával mérhető. A szabadiskola közege, ahol mindenki a saját tempója szerint haladhat, inkább kedvez ennek a nyitottságnak és rugalmasságnak, melyet az iskola sugall.  Ez az oka annak, hogy a tanítványok felsőfokú tanulmányaik után is vissza-visszatérnek a „Dávid” virtuális közösségének tagjaiként.

 

Ez az első olyan kiállítás, ahol a Dávid Művészeti Szabadiskola virtuális közössége a műveken keresztül először találkozik a közönséggel. Összegzés, felfedezés, játék és ünnep az iskolavezető Németh Ágnes, az oktatók és az egykori és a jelenlegi tanítványok számára is.

Mindezt a különleges művészeti élményt, a mesterek és tanítványok munkáit május 15-ig tárják a közönség elé.Információ: Dobos Ágnes
Tel: 06 30 9966 045, agnesdobos@matricamuzeum.hu

www.david-art.hu

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum