2014. június 20.

VASARELY - MŰVÉSZETET MINDENKINEK

2014. június 20-án 17 órakor nyílt a „Matrica” Múzeumban, „Vasarely – Művészetet mindenkinek” címmel Victor Vasarely műveiből kiállítás. A kiállítás a Szépművészeti Múzeum – Vasarely Múzeumának gyűjteményéből került összeállításra.


A kiállítás október 5-ig látogatható a „Matrica” Múzeumban!

Vasarely a „Matrica” Múzeumban

2014. június 20-án 17 órakor nyílik a Százhalombattán a „Matrica” Múzeumban, „Vasarely – Művészetet mindenkinek” címmel Victor Vasarely műveiből kiállítás. A kiállítás a Szépművészeti Múzeum – Vasarely Múzeumának gyűjteményéből került összeállításra. A megnyitón a vendégeket köszönti: Vicze Magdolna Ph.D. múzeumigazgató, köszöntőt mond: Vezér Mihály Ph.D. Százhalombatta polgármestere, a kiállítást megnyitja László Bandy képzőművész.

A kiállítás a világhírű Vasarely művészeti pályafutását, korszakait jelenteni meg a műveken keresztül. A kiállításban láthatók jellegzetes fekete-fehér korszakának munkái, az úgynevezett Kristály korszakából ízelítő, de bemutatásra kerül olajfestmény és egyéb műtárgy is, egy úgynevezett mély relief és egy kocka. Számos szignózott szitanyomatot láthat a közönség, melyek a művész által összeállított és szignózott albumokból kerülnek kiállításra. Ezek az albumok, festmények és a tárgyak tükrözik Vasarely munkásságát.

A „Matrica” Múzeum impozáns kiállítótereiben végigkövethetők a művész fontosabb állomásai. A földszint kisebb termében a Gordes album szitanyomatai látható, melyen keresztül Vasarely saját művészeti útkeresésének főbb állomásai kerülnek megjelenítésre.

A legimpozánsabb teremben két albumot tekinthet meg a közönség az Enigma és a VIVA albumot. A Galériában kapott helyet az NB album, mely jellegzetes fekete fehér szitanyomatokból áll és néhány olajfestményből.  A Vasarelyhez kapcsolódó tárgyakból is láthat ízelítőt a nagyérdemű.

A nem mindennapi kiállítás „Extrém Dimenziókba” repíti a látogatót a művész munkásságán keresztül. Vasarely magyar, európai és világhírű, és ez érvényes alkotásaira is. Műveit a világon mindenhol ismerik és egy olyan művésznek tartják, aki térben és időben felülmúlhatatlan és kimeríthetetlennek mutatkozó vizuális gazdagsággal rendelkezett. Számos köztéri alkotása is láthatók, melyek Vasarely jellegzetes stílusjegyeit viselik.

Különleges látásmódjának köszönhetően alkotta meg műveit, így Vasarely maradandó művészetében tovább él. A kiállítás október 5-ig látogatható a „Matrica” Múzeumban!

                                                                                                                            Dobos Ágnes

Victor Vasarely - http://hu.wikipedia.org/wiki/Victor_Vasarely

Szépművészeti Múzeum – Vasarely Múzeuma - http://www.vasarely.hu/


Sajtóanyag (Pdf. verzió)


Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum