2013. január 5.

20. Újévköszöntő St. Martin ünnepi koncert a 25 éves „Matrica” Múzeumban

 20. Újévköszöntő St. Martin ünnepi koncert

                              a 25 éves „Matrica” Múzeumban                             

-  ST. MARTIN megint.....HÚSZ -     

2013. január 5-én (szombaton) este 19 órakor2013. január 5-én (szombaton) este 19 órakorSt. Martin megint…. Húsz” címmel újévköszöntő ünnepi koncertre várják a zenekedvelőket a százhalombattai „Matrica” Múzeumban.

Mára hagyománnyá vált, hogy az arany-platina- és gyémántlemezes, eMeRTon-díjas művész koncertezik a római kori település nevét viselő Múzeum falai között. (ejtsd: mátrika). A különleges hangulatú Múzeum, mely nem „matricákat” rejt, hanem a település több tíz ezeréves történelmi múlt emlékekeit, 25 éves jubileumi születésnapját ünnepli.


Az ünnephez kapcsolódik St. Martin újévköszöntő koncertje is melyen 20. jubileumi albumát is megismerheti a hallhatóság. Most is különleges zenei világába kalauzolja a közönséget.


St. Martin vallja jubileumi albumáról: "Októberben jelent meg legújabb albumom, melyen 10 dal szerepel. Örülök, hogy a délszláv zene temperamentumos világát a közönség elfogadta tőlem, ezért is folytattam előző lemezem hangulatát! Életem legjobb lemezének ez a párja!

Az új cd-én helyet kap a ringató, 7/8-os macedón muzsika,"Egy álarc titkos mosolya" címmel, a fűszeres alexandriai éjszakát idéző "Sivatagi tánc", a pánsípon és furulyán megszólaltatott "Darvaza", mely a misztérium világát mutatja meg.

Kiemelném a "Mindörökké Ária" alkotást, melyet egy 18 fős szimfonikus zenekar kíséretében játszom vokállal. Ehhez a dalhoz igen szoros érzelmek kötnek. A stúdiófelvétel napján tudtam meg, hogy fiam Norman a drezdai Operában főszerepet fog énekelni. Egy szülőnek nincs annál fontosabb, hogy gyermeke helyén legyen a világban, rátaláljon a boldogságra és sikerre. Ez a gyönyörű lírai dal kifejezi azt a megnyugvást, azt a nagy súlyt hordozó, de mégis könnyű lelkiállapotot, amit a drezdai Operaház nézőterén ülve éreztem, tudván azt, hogy fiam most végtelenül BOLDOG.

A címben szereplő 20-as szám nem csak az én eddig megjelent kiadványaim számát jelzi. Az idén lesz 20 éves, a Böjte Csaba által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány, valamint a Duna TV, így ebből született egy csodálatosnak ígérkező együttműködés. Ezen az albumomon feldolgoztam Leonard Cohen "Hallelujah" című számát, melyből videoklip is készült. A klipet Csíkdánfalván, Gyergyószárhegyen a Lázár Kastélyban, majd Tatárdombon és Csíksomlyón forgattuk. Böjte Csaba " gyermekei" tevékeny részesei voltak a munkának, hangjukat és arcukat adták a videókliphez. Kint létünk során egy olyan világot tapasztalhattunk meg, mely talán soha nem fog megromlani! "Tiszta anyagból" készült ott ember és táj, gondolat és tett." Szeretném felajánlani a „St. Martin megint HÚSZ” című, legújabb lemezem, 2012. december 31-ig elfogyott példányszám, rámeső részének teljes bevételét, segítségként a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak!”

MEGHÍVÓ


Meghívó (pdf. verió)
Sajtóanyag (pdf. verzió)

St. Martin 2012-ben elsőként köszönthette koncertjével a 25 éves születésnapját ünneplő Múzeumot. Akkor sem bízta a véletlenre, hogy mely dalok szólaljanak meg a Múzeumban. 2013. január 5-én sem lesz ez másként a múltból egész a jelenig tartó utazást kínál a közönségnek. Szaxofonnal és pánsíppal, olykor az autentikus népi dallamok között saját régi és új, eddig nem hallott zenéiből is beilleszt a helyszín varázsába. A koncerten megelevenednek 20. albumának különleges pillanatai is, mint a Leonard Cohen "Hallelujah" című számának videoklipje melyen Böjte Csaba „gyermekei” működnek közre. Meglepetés vendégként St. Martin fia Normann is énekelt már koncertjén, most sem lesz ez másként, újabb meglepetéssel szolgál majd a közönségnek.

Megjelenésére számítunk, jöjjön el és érezze jól magát!”

Ezzel a különleges koncerttel kívánnak mindenkinek sikeres újesztendőt a múzeum munkatársai!

                                                                                                           Dobos Ágnes


Jegyek: 3200. – Ft-os áron vásárolhatók a helyszínen és elővételben Százhalombattán, valamint az InterTicket országos jegyirodai hálózatán és a www.jegy.hu címen online bankkártyás fizetéssel.

Bővebb információ: T: 06 30 9966 045, 06 23 354 591

E-mail: agnesdobos@matricamuzeum.hu

Web: www.matricamuzeum.hu; www.stmartin.hu


Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum