2009. október 16.

HONISMERETI VÁNDORGYŰLÉS

2009. október 16-17-18. 

II. PEST MEGYEI „HONISMERETI BARANGOLÓ” VÁNDORGYŰLÉS
Százhalombatta, Érd

A szervező Pest Megyei Érdy János Honismereti Egyesület valamint a Százhalombatta és Érd Város Megyei Jogú Város Önkormányzata, a „Matrica” Múzeum, a Magyar Földrajzi Múzeum, a Hamvas Béla Városi Könyvtár, a Csuka Zoltán Városi Könyvtár és az érdi Városszépítő és Honismereti Egyesület várja az érdeklődőket október 16-17-18-án a II. Pest Megyei „Honismereti Barangoló” Vándorgyűlésre.
Október 16-án 15 órakor kerül sor a vándorgyűlés megnyitójára a százhalombattai „Matrica” Múzeumban, ahol köszöntőt mondanak: Vezér Mihály - Százhalombatta Város polgármestere, T. Mészáros András - Érd Megyei Jogú Város polgármestere és Mándli Gyula - az Érdy János Honismereti Egyesület elnöke.
A Pest Megyei Érdy János Honismereti Egyesület immár második alkalommal, hívja találkozóra tagtársait és a honismeretet kedvelő barátait, akik szeretik szűkebb pátriájukat, és tenni is akarnak érte és szeretnék meg tudni, mások hogyan teszik mindezt és szeretnék a szerzett tapasztalatokat kamatoztatni. Hagyományteremtő céllal kezdeményezték az elmúlt évben ezt a találkozót, melyet vándorgyűlés formájában, nagy érdeklődés mellett Kiskunlacházán rendeztek meg először.
A „Honismereti Barangoló” vándorgyűlés célja, hogy minden évben más Pest megyei helységben, vagy az új meghatározással a közép-magyarországi régióban a honismeret–helytörténet–hagyományőrzés valamely ágával foglalkozó civil szervezetek megismerjék a településeken tevékenykedő civil szervezetek munkáját, módszereit. Az első és a második nap a "Matrica” Múzeum ad otthont a rendezvénynek. Az előadások mellett konzultációs lehetőséget is biztosítanak a hallgatóság számára a megadott témákban. Fórum és Honismereti kiadványok börzéje is színesíti a programot.
A helyi nevezetességek megtekintésén és a Régészeti Park programjában való részvételen túl, ellátogatnak Érdre is. A hagyományteremtő céllal létrejött találkozókon minden évben a megye egy-egy újabb településével, annak környezetével is megismerkedhetnek a résztvevők.

PROGRAM


Dobos Ágnes


Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum