2009. december 20.

KARÁCSONYI KONCERT

"Lelkek érintése" a százhalombattai „Matrica" Múzeumban
St. Martin karácsonyi ünnepi koncertje

A „Matrica" Múzeumban 2009. december 20-án 19 órakor St. Martin karácsonyi ünnepi koncertjére várják a zenekedvelőket, ahol a művész bemutatja a Lelkek érintése című DVD anyagát.

Az arany-, platina- és gyémántlemezes, eMeRTon-díjas művész már több alkalommal mutatkozott be a Múzeumban, zenéjével, fotóival, verseivel is elvarázsolta a közönséget.

Mára hagyománnyá vált, hogy St. Martin koncertet ad karácsony előtt a Múzeumban. Tavaly a karácsonyi zenei kiadványok egyik különlegességét, a „Mediterrán Éjszakák" című lemezét mutatta be, és számtalan utazásának emlékével ajándékozta meg a közönséget. A mostani ünnepi koncerten „Lelkek érintése" címmel meghitt bensőséges hangulatot teremt zenéjével és verseivel.

St. Martin életében különleges 2009 ősze, hiszen élete első DVD-je jelent meg a Tom-Tom Records gondozásában. A kiadványon a művészt a Váci Szimfonikus zenekar kíséri a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben, ahol egyszerre találkozik történelem és művészet a sírkert meghitt és bensőséges hangulatával.

Egy évvel ezelőtt utazásának emlékét örökítette meg zenében. Most egy évre rá elmélyült és bensőséges zenei anyag látott napvilágot. A „Lelkek Érintése" című DVD-n ugyanis nem csupán egy szépen rögzített koncert felvételt láthatunk, hanem verseket is hallhatunk St. Martintól. Történelmi alakok síremlékei és csendességet, nyugalmat árasztó sétányok követik egymást képekben, miközben a művész verseket szaval. Saját versei mellett Kosztolányi Dezső három költeménye hangzik el. A szavalatok közt megtaláljuk a DVD címével azonos költeményét is, amely - mint egy mottó - a DVD belső borítóján is elolvasható.

St. Martin „Lelkek érintése" című DVD-éjén egyéni szemszögből mutatja meg a Nemzeti Sírkert eldugott és a nagyközönség számára ismeretlen helyeit, emléket állítva ezzel az ott nyugvó nagynevű őseinknek. Egyedi hangulat, különleges helyszín St Martin első DVD-jén.

A XIX. századot idéző, gyönyörűen felújított műemlék jellegű épületben a tízezer éves múltat bemutató „Matrica" Múzeumban a múlt mellett a karácsonyi ünnepi koncerten az adventi készülődés hangulatában egy bensőséges, elmélyült lelkeket is megérintő estére várják a zenekedvelőket. A koncert előtt és után kedvezményes karácsonyi CD és DVD vásár. A koncert végén a művész dedikál. Ezzel a különleges koncerttel kívánnak mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket a múzeum munkatársai!

Jegyek 2100. - Ft-os áron vásárolhatók a helyszínen és elővételben Százhalombattán, valamint az InterTicket országos jegyirodai hálózatán és a www.jegy.hu címen online bankkártyás fizetéssel.

Meghívó (pdf verzió)


Dobos Ágnes

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum