2009. november 21.

"MATRICA" MŰHELY A "RETRO" JEGYÉBEN

Milyen volt az anyunak meg az apunak gyereknek lenni?

„Matrica" Műhely - „Retro" játékok, „retro" kézművesség a „Matrica" Múzeumban! 2009. november 21-én 14-16 óráig várják az óvodás és iskoláskorú gyermekeket a Múzeumba az őszi első „Matrica" Műhely rendezvényre.

Az évek óta a gyerekek körében is nagy sikernek örvendő sorozat újabb érdekes témákkal folytatódik. A Régészeti Park kapujának zárása után a kézművességnek a Múzeum ad teret. Az életkori sajátosságokhoz igazodó tárlatvezetés és foglalkozás most a „retro" világába röpíti a gyerekeket. A műhely témája a Múzeum „Batta Retro" időszaki kiállítása. Ez a kiállítás és a műhely nyitánya a város 40 éves évfordulójának.

Milyen volt az anyunak meg az apunak gyereknek lenni? A foglalkozáson a gyerekek tárlatvezetésen vesznek részt játékos feladatokkal. A kiállítás tárgyain keresztül maguk is megkereshetik azokat a tárgyakat, amelyeket a családban vagy a nagyszülőknél még felfedezhetnek és mindehhez személyes élményeiket, történeteiket is elmesélhetik. A gyerekek kis kártyákon megkapják mai tárgyak képeit (hi-fi torony, plazmatévé stb.), s ezek alapján megkereshetik a kiállításban a megfelelőjüket.

A kézműves foglalkozáson a „retro" helyiség berendezési tárgyait kis képeken megkapják, és ennek alapján csoportmunkában egy-egy rajzlapra felragasztva berendezhetik a szobát, konyhát stb. Készíthetnek még egyszerű képeslapdobozt, kabalahernyót vagy Jumbódobozt, Naptárleót vagy Bongót, amelyet haza is vihettek. A program zárásként diavetítésen a gyerekek a szüleik, nagyszüleik által ismert meséket nézhetik meg. A „retro" korszakhoz kapcsolódó társasjátékok és kártyajátékok színesítik a délutánt. A foglalkozást Tóth Zsuzsanna múzeumpedagógus vezeti.

Legközelebb december 19-én 14 órakor várják a gyerekeket, ahol „Játékok karácsonykor" címmel ajándékot készíthetnek. ...mert karácsony közeledik. Mit csináljak anyunak és apunak? Mindez a „retró" jegyében.

Minden érdeklődő gyermeket várnak a szervezők a „Matrica" Műhely rendezvényeire!

Meghívó (pdf verzió)


Dobos Ágnes

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum