2009. január 10.

„Mese habbal”

2009. január 10-én 16 órától a Matrica Múzeumban a Mese habbal című rendezvényre várják az érdeklődőket. A rendezvény első blokkjában a múzeum által kiírt gyermek „Játékvilág – Mesevilág” c. meseíró pályázat díjkiosztó ünnepségére kerül sor, amelynek során a közönség megismerheti a beérkezett írásokat is. A második blokkban a Csillagszálló kulturális utcalap „Mese” című száma mutatkozik be városunkban.

Negyven iparművész és kézműves alkotásait tekinthetik meg a gyermekjátékok rajongói a Múzeumban 2009. január 12-ig. A Kiss Áron Magyar Játék Társaság Játékvilág című kiállítás varázslatos figurái közé számos kulturális és gyermekprogramot is meghívott az intézmény.

Ez a különleges program is kapcsolódik a kiállításához a mesével, az olvasással és a zenével.

A Csillagszálló kulturális utcalapról, folyóiratról a főszerkesztő, Kertész Anna újságíró beszél a lap decemberi, mesével foglalkozó számának apropóján. Az abban megjelent mesékből százhalombattai gyermekek adnak ízelítőt.

A pedagógusoknak, szülőknek ajánlott utolsó részben József Rozsnyai Júlia színművész mondja el Hegedűs Vivien író, újságíró Janikovszky Éva emlékére írt történetét, valamint a svéd gyermekversekéhez hasonló stílusban írt költeményeiről is nevezetes Kiss Ottó író egyperces meséit. Végül Tamás Zsuzsa irodalmár, költő, a Csillagszálló szerkesztője tart előadást az olvasásra nevelésről Jókainak befellegzett avagy hogyan tovább kötelező olvasmányokkal? címmel. A rendezvényen közreműködik a Szironta Csengettyű- és Citerazenekar.  

A bemutató szünetében habos kakaóval kínálják vendégeket.

A szervezők minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a rendezvényre!


Meghívó (pdf verzió)

 

Dobos Ágnes

Bővebb információ: 06 30 9966 045

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum