2010. június 19.

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA 2010


„Múltidéző barangolás"
a Múzeumok éjszakáján a „Matrica" Múzeumban

Június 19-én, szombaton 14óra és június 20 vasárnap hajnali 02 óra között, ismét megrendezik a Múzeumok Éjszakáját szerte az országban. Ezen az éjszakán a „Szentivánéj" hangulatához igazodó színes programokkal éjszakába nyúló nyitva tartással várják a látogatókat.

A „Múzeumok éjszakáján" 16 - 24 óráig „Múltidéző barangolásra" várják a kikapcsolódni vágyókat Százhalombattán. A „Matrica" Múzeum munkatársai különleges időutazásra hívják az érdeklődőket izgalmas élményekkel!

Éjfélig barangolhatnak a „Terek , emberek, évezredek" című új állandó kiállításban. A kiállításban és a Múzeum kertjében megismerhetik a különböző régészeti korok használati tárgyait, sírmellékleteit, feliratos köveit, melyek vallanak életről, halálról, túlvilági hitről. 16.00, 18.00, 21.30 órakor az „élő bemutatón" az ősi mécsesek fényénél találkozhatnak az őskori élet egy-egy szereplőjével, mint a „varázsló, a tudós, a földműves, meg a gazdasszony". 18 - 21 óra között az „őskori műhelyben" készíthetnek őskort idéző hangszereket: dobot, bodzasípot, csörgőt, fonhat koszorút, őrölhetnek gabonát.

20 órakor „Takács Galéria - Kolozsvári festők" címmel könyvbemutatóval egybekötött kiállítás-megnyitóra kerül sor. A kötetet és a kiállítást bemutatja Sümegi György művészettörténész és Takács Péter műgyűjtő. Közreműködik a Szironta Csengettyű Együttes, akik 22 órakor adnak még egy koncertet.
21 órától megkóstolhatják a gabona istennő kedvencét a mézes kriglit. 23.00 órakor tárlatvezetéssel zárják a programot „A szerbek Szent Iván-napi koszorújáig".

A szervezők minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a „Matrica" Múzeumban a „Múltidéző Barangolásra" a Múzeumok éjszakáján!

Meghívó (pdf verzió)Dobos Ágnes
+36-30-996-60-45

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum