2010. október 1.

MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA 2010

Az ország összes régiójából mintegy 110 múzeum több tucatnyi programmal várja a látogatókat októberben és novemberben a negyedik Múzeumok Őszi Fesztiválján.

A fesztivál a múzeumi szakemberek számára is érdekes programokat kínál. Különböző konferenciákra, szakmai napokra várják őket országszerte. A Múzeumok Mindenkinek Program országos rendezvénysorozatán a látogatók különleges élményt nyújtó, változatos, szórakoztatva oktató programokon vehetnek részt.

Százhalombattára is gazdag programokkal várják az őszi fesztiválozni vágyókat. Az őskori Régészeti Parkban október 16-án (szombaton) 10-16 óráig rendezik meg az idei utolsó családi Szezonzáró rendezvényt. A „Matrica” Múzeumban pedig november 15-ig megtudhatják, hogy: Volt-e a bronzkorban „kaszinó”?  Megismerhetik milyenek a „Rejtélyes birkacsontok”. Foglakozásokra várják az érdeklődő diákokat, szülőket és pedagógusokat. Megismerkednek a raktározás és a dokumentálás rendjével, majd néhány különleges, rejtélyes lelettel.

A szabadtéri múzeumban október 16-án érdemes ellátogatni az idei utolsó egész napos családi napra! Hurrá, itt az ősz! – „Minden aranysárga itt…”A Régészeti Park többféle élőhelye: füves, cserjés, fás területek, gyümölcsös, a halomsír növényzete, gabonatábla, veteményeskert, fűszernövények kertje ideális helyszín a környezet megismerésében közvetlen tapasztalatok és élmények szerzésére.  A program részei: beszélgetés, szemléltetés, megfigyelés, vizsgálatok, kísérletek, kézműves foglalkozások, játékok.

Egész nap látogatható a településnek nevet adó 2700 éves „százhalmok” egyike, az eredeti helyén rekonstruált halomsír.

A Régészeti Park október 31-én zárja be kapuit, addig is várja a régészetet, történelmet kedvelőket, a fesztiválhoz kapcsolódva „kosztümös idegenvetést” is tartanak bejelentett csoportoknak. 2011. április 1-jétől újra megnyitja kapuit! A „Matrica” Múzeum állandó illetve időszaki kiállításai, gazdag rendezvények kínálata várja a látogatókat egész évben!


                                                                               

Dobos Ágnes –„Matrica” Múzeum

Helyszín: Régészeti Park, Százhalombatta, Poroszlai Ildikó u. 1.

              „Matrica” Múzeum, Százhalombatta, Gesztenyés út 1-3.

 

Információ: 06 30 9966 045

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum