2008. június 21.

RENESZÁNSZ BÁL A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN

2008. június 21-én, szombaton 18.00 óra és június 22 vasárnap hajnali 02.00 óra között, ismét megrendezik a Múzeumok Éjszakáját Budapesten és számos helyszínen szerte az országban. Ezen az éjszakán a „Szentivánéj” hangulatához igazodó színes programokkal éjszakába nyúló nyitva tartással várják a látogatókat.

Ehhez a rendezvénysorozathoz csatlakozik a „Matrica” Múzeum is, június 21-én szombaton 20 órától hajnali 02.00 óráig tartó Reneszánsz Bállal. Első alkalommal rendezik meg a reneszánsz jegyében a bált a XVIII. századi hangulatot idéző gyönyörűen felújított Múzeumban, mellyel kapcsolódnak a Reneszánsz évéhez is. A két országos jelentőségű program értékeit, elveit a „Matrica” Múzeum is magáénak vallja. A Múzeum épülete méltó helyszínt biztosít a stílusos és színvonalas rendezvénynek. A Bálon a reneszánsz hangulatot megjelenítő környezethez reneszánsz programokat kínálnak, reneszánsz vacsorával. A megnyitó után a Mathias Rex Együttes a XV - XVIII. századból fennmaradt táncokat mutat be. A bemutatót közös tánc zárja. Közreműködik: Susato Régizene Együttes. A tánczenét a Cocktail Party Zenekar szolgáltatja.

A „múzeumi bállal” hagyományt kívánnak teremteni, melyet minden évben a Múzeumok éjszakáján rendeznek meg, mellyel valamilyen jeles eseményhez, évfordulóhoz kapcsolódnak. A kultúrára érzékeny rétegnek kívánnak egy színvonalas, a városban eddig még nem létező programot kínálni, remélve, hogy egyre többen választják majd a társasági életnek, érintkezésnek ezen formáját is.

A szervezők a reneszánsz korát visszaidéző kulturális és társasági élet felidézésére, egy időutazásra invitálják a közönséget június 21-én 20 órakor.

T: 06 30 9966 045, 06 23 354-591
E-mail: agnesdobos@matricamuzeum.hu

Báli belépő: 5000.Ft/ fő (reneszánsz vacsorával)
A Bálra belépőt vásárolhatnak a helyszínen és elővételben a „Matrica” Múzeumban, valamint az InterTicket országos jegyirodai hálózatán a www.jegy.hu oldalon, online bankkártyás fizetéssel is.

A reneszánsz korát visszaidéző kulturális és társasági élet felidézésére, egy időutazásra invitáljuk Önt és kedves családját.

 

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum