2014. január 4.

ST. MARTIN ÚJÉVKÖSZÖNTŐ ÉVADNYITÓ ÜNNEPI KONCERTJE A "MATRICA" MÚZEUMBAN

St. Martin Újévköszöntő Koncertje a „Matrica” Múzeumban                        

Új Koncert, Régi Barátokkal! 21.Lemez!

– St. Martin & Syrinx


2014. január 4-én (szombaton) este 19 órakor St. Martin újévköszöntő évadnyitó ünnepi koncertje a százhalombattai „Matrica” Múzeumban! Új koncert, régi barátok! 21. LEMEZ! Közel egy évtizede, hogy az arany-platina- és gyémántlemezes, eMeRTon-díjas művész koncertezik a római kori település nevét viselő „Matrica” Múzeum (ejtsd: mátrika) falai között. A Múzeum, mely nem „matricákat” rejt, hanem a település több ezeréves történelmi múltjának emlékekeit. St. Martin olyan sajátos zenei világba kalauzolja a közönséget, ahol most a  Syrinx kap főszerepet.A meséktől szebb az élet!

Elkészült St. Martin huszonegyedik lemeze. Már a címe is sejtelmes: St. Martin és Syrinx. Ki az, mi az a Syrinx? Duett hangzás, miért, kivel? Ezen a lemezen a korábbiaknál nagyobb szerepet kap a pánsíp és a szaxofon kicsit háttérbe szorul.


Összesen tizenegy dal szerepel rajta, amiből három olyan, amit még soha, sehol nem hallhattunk tőle. A lemezen hallható St. Martintól egy nagyon szép karácsonyi dal is melyet duettben ad elő a kilenc esztendős Tabatabai Nejad Flórával.Egyre több zenész állítja, hogy a 21. században az informatika világában nem érdemes, nem lehet lemezt kiadni, hiszen aki akarja, úgyis letölti magának a dalokat az internetről. „St. Martin szerint azonban egy új „CD megjelenése egy gyűrűbe zárt fénykorong, tanúsítvány, hiteles szignó a mögöttem, az immáron ölbe tett kézzel nézelődő idő mutatványa! Eltöltött éveim színesen megélt eredménye.”

Az élő koncertet, ahol személyesen találkozhat a közönséggel azonban ő is egy kicsit jobban szereti. „A legnagyobb megtiszteltetés egy előadónak a közönség közvetlen közelében lenni. Láttam már könnyes szeműt, vidámat és lelkendezőt, idősebbet, fiatalt – mondja. – Olyat, aki véleményt formál, a legfrissebb koncertélményét beültetve saját, akár meghökkentő, olykor rózsaszín mesevilágába. Részese lettem életének!.

A lemez megjelenését koncertsorozat követi. A jubileum többszörösen is jelen van St. Martin életében, hisz 21 lemeze jelent meg és 20 éves pályafutását is most ünnepli.

A százhalombattai koncert mindig különleges élményt nyújt a közönségnek a több ezer éves múlt emlékei között. A koncert helyszín a Múzeum a Galériája, ahol az éppen a száz évvel ezelőtt születtet Márton Béla helyi festőművész emlékkiállítása látható.

A koncerten a pánsíp mellett a művész kedvenc hangszereit is megszólaltatja, így a múltból egész a jelenig tartó zenei utazást is kínál. Meglepetésként az idén is vendég érkezik St. Martinnal

Ezzel a koncerttel kívánnak mindenkinek sikeres új esztendőt a múzeum munkatársai!                                                                                          Dobos Ágnes – „Matrica” Múzeum

Jegyek: 3200. – Ft-os áron vásárolhatók a helyszínen és elővételben Százhalombattán, valamint az InterTicket országos jegyirodai hálózatán és a www.jegy.hu címen online bankkártyás fizetéssel.

Bővebb információ: Dobos Ágnes – T: 06 30 9966 045, 06 23 354 591

E-mail: agnesdobos@matricamuzeum.hu

Web: www.matricamuzeum.hu; www.stmartin.hu; www.facebook.com/matricamuzeumMeghívó (Pdf. verzió)
sajtó (Pdf. verzió)


Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum