2010. december 19.

St. Martin ünnepi koncertje 2010

„FÖLD SZÉLÉN, KÖZÉPEN" a százhalombattai „Matrica" Múzeumban
ST. MARTIN KARÁCSONYI ÜNNEPI KONCERTJE

A „Matrica" Múzeumban 2010. december 19-én (vasárnap) 19 órakor St. Martin karácsonyi ünnepi koncertjére várják a zenekedvelőket.  Mára már hagyománnyá vált, hogy az arany-, platina- és gyémántlemezes, eMeRTon-díjas művész a több tízezer éves múltat bemutató Múzeum falai között koncertet ad karácsony előtt. A koncerten a művész legújabb lemeze kerül bemutatásra, amely "Más, mint az eddigi zene, más zenei világba, azaz világzenébe kalauzol minket ezen az estén az előadó, St. Martin".

"Más, mint ami eddig volt, talán életem legjobb lemeze!" - mondja St. Martin előadóművész, zeneszerző, a magyar instrumentális zene jeles képviselője. 20 éve ismert, elismert művész Magyarországon és külföldön. Lemezei kimagasló példányszámot érnek el mind a mai napig. Dalai és feldolgozásai összetéveszthetetlenek, egyénisége, érzelmi világa egyedi minden muzsikájában.

A 19. lemeze a „FÖLD SZÉLÉN, KÖZÉPEN" címet viseli, melyen 10 vadonatúj dal, szaxofon és pánsíp egyaránt megtalálható. A világzenébe kalauzolja a zenekedvelőket St. Martin. A Balkán zenei stílus, ami pezsgő, temperamentumos, feszes lüktetés, már néhol eufóriában tartja, lebegteti a hallgatót.

A "Föld Krónikása" című, pánsíppal eljátszott mű ezennel a vörös iszap által okozott tragikus eseményt foglalja magába és fogalmazza meg sajátos zenei kifejezésmódban. Reményteli fohász, röviden így lehet jellemezni a dal hangulatát! Ebben a műben is és a pezsgő ritmusú délszláv muzsikát idéző, a „Mindenki, Minden" című szerzeményben elragadóan virtuóz hegedűjáték és csodálatosan csengő énekhang kíséri St. Martint. Ő Szirtes Edina Mókus, aki Magyarországon és Európában is jól ismert, kedvelt előadó.

Norman, St. Martin fia, a Rómeó es Júlia című musical legcsodálatosabb dalát énekli, (a pap imája)! A lemez egyik dala elgondolkodtat, ringat es átölel, a másik emlékeket csal elő, táncba hív." Életem legjobb lemeze, ha nem hiszi, járjon utána!" - mondja a művész.

„A vörös iszap által okozott tragédia a művészt is mélyen megérintette. Számos jótékonysági koncerten vett már részt és mindig tudott segíteni.  Így most újra szeretne segíteni a szinte mindenüket elveszített embereknek, jelen esetben gyermekeknek az újrakezdésben, folytatásban! A kiadóval (Tom-Tom Records) megállapodtak, hogy a FÖLD SZÉLÉN, KÖZÉPEN című legújabb lemezének, 2010. december 31-ig elfogyott példányszámának bevételének ráeső részét az iszapkárosultak megsegítésére felajánlja."

Mindazok, akik december 19-én Százhalombattára a "Matrica" Múzeumban elmennek a koncertre, megismerhetik St. Martin legújabb világzenéjét is. Ezzel a különleges koncerttel kívánnak mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket a múzeum munkatársai!

Meghívó (pdf verzió)


Dobos Ágnes

Jegyek 3000 Ft-os áron vásárolhatók a helyszínen és elővételben Százhalombattán, valamint az InterTicket országos jegyirodai hálózatán és a www.jegy.hu címen online bankkártyás fizetéssel.

Információ: 06 30 9966 045, 06 23 354 591
agnesdobos@matricamuzeum.hu

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum