2014. január 15.

Tudomány és technika - A VÉGSŐ VALÓSÁG

Tudomány és technika - A VÉGSŐ VALÓSÁG (2014. január 15.)

2014. január 15. 17 óra

Előadó: Balogh Béla fízikus, hídépítő mérnök, író

Jöjjön el új előadás-sorozatunkra, szerezzen első kézből információt a tudomány világából! Neves előadóktól érdekes témákat ismerhet meg a mindennapi életünket érintő kérdésekről, kutatásokról, újításokról, fejlesztésekről!

Belépőjegy: 500.-Ft Ezotéria és tudomány  – A végső valóság a „Matrica” Múzeumban

 

A „Matrica” Múzeum „Tudomány és technika” sorozatának következő előadója Balogh Béla fizikus, hídépítő mérnök, író. Az előadásában olyan határokat feszeget, amely mindenkit érint és talán olykor misztikusnak is tűnik, főleg ha velünk történik meg. Néha feltesszük a kérdést, hogy amit igaznak hiszünk az megegyezik-e a valósággal?... Január 15-én 17 órakor ezekről a mindennapi életünket érintő kérdésekről tudhatnak meg többet azok, akik eljönnek az előadásra.

 

Ezotéria és tudomány

Tudományosnak nevezett világképet kapunk az iskola padjaiban. Készen kapjuk, gondolkodnunk sem kell rajta, hogy valóban így van-e. A világ anyagi, a kezdete egy ősrobbanás, az élet véletlenszerűen keletkezett, evolúció által jutott el a homo sapiensig, gondolataink az agyunk terméke és a halállal minden véget ér… Ami pedig az „ezotériát” illeti – nos, arra a tudós társadalom azt mondja, hogy lila ködökben járó emberek téveszméiből áll, és nélkülöz minden tudományos alapot.

 

De vajon mi történik akkor, amikor fény derül a tényekre? Képesek leszünk-e változtatni a fenti dogmákon abban az esetben, ha kiderül, hogy a kutatási eredmények a felvázolt, iskolákban oktatott és széles körben elfogadott nézeteket pontról pontra cáfolják?

 

Balogh Béla pontosan ezekre a kutatási eredményekre világít rá.  Hídépítő mérnökként, két lábbal a földön, de nyitottan és rugalmasan olyan világképet vázol fel, amelytől – beállítottságtól függően – vagy elakad az ember lélegzete, és úrrá lesz rajta a döbbenet, vagy megtelik a szíve örömmel. Ahogy mondani szokta: mindabból, amit elénk tár, semmit nem kell elhinni. Bőven elég, ha megértjük!

 

A végső valóság

A TUDÁS időtlen, és végtelen. Az egész Univerzum ennek a TUDÁS-nak a játéka, tükröződése, megtestesülése. "Kezdetben vala az IGE"- írja a Biblia.  A történelem során a különböző vallások a különböző korok, és kultúrák nyelvén fogalmazták meg az ősi TUDÁS főbb törvényszerűségeit, és adtak gyakorlati útmutatót az élethez az emberek számára.  A mai materialista tudomány is egyre több részletét tárja fel e természeti törvényeknek, de még korán sem ad olyan átfogó képet, hogy az útmutatóként szolgálhatna a modern kor emberének.Ezt a hiányt, és a belőle fakadó zűrzavart töri meg "A Végső Valóság".  A mű első fele a reál, és műszaki érdeklődésűek szóhasználatában, míg a második fele a humán beállítottságúak nyelvezetén lebbenti fel a fátylat az emberi lét legfontosabb összefüggéseiről, és nyújt bepillantást, a mindennapjainkat, az életünk minőségét meghatározó végtelen TUDÁS mélységeibe. A mindenkiben ott lakozó belső ÉN tisztánlátására építve ad olyan iránytűt, mely segít eligazodni korunk útvesztőiben, segít harmóniába kerülni önmagunkkal, és a világgal. (Dr. Brezovits László,  Kutatómérnök, környezetgazdász ajánlása)

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt a „Matrica” Múzeum előadás-sorozatára!

                                                                                    Dobos Ágnes

 

Helyszín: „Matrica” Múzeum – 2440 Százhalombatta, Gesztenyés u. 1–3.

Belépőjegy: 500.-Ft

Információ: www.matricamuzeum.hu, www.facebook.com/matricamuzeum

T: 06 30 9966 045, 06 23 354 591, agnesdobos@matricamuzeum.hu                                                

Meghívó (pdf. verzió)
Sajtóanyag (pdf. verzió)


Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum