Korábbi programok

'earthborn' előadás (2017. július 14.)

Az előadásról

 

C.iC : Earth|born

 

Ha tudnád kin gyalogolsz át minden nap jobb ember lennél?

Egy korai kultúra ütközik a mával. Nem mások, de idegenek. Kötődnek, de közösség nélkül. A helyük ugyanaz. Az élet nem változik. Csak az idegenség marad. A múlt jelenlévő. A múlt az élet. És a jövő, ami mintha sose jönne el. Az egyetlen, végtelen nap. Az eljövendő közös emlék. Mi magunk.

Az ’Earth|born’ egy térspecifikus előadás a kortárs tánc és a régészet határán. Az előadás alapját a százhalombattai Matrica Múzeum és Régészeti Parkban történő régészeti munka adja, melyeken keresztül egy távolabbi perspektíva megnyitására van lehetőség az előadó-művészet, a fizikai- és kortárstánc formanyelvén keresztül.

A régészeti leletek értelmezése, interpretálása a kortárs művészet eszközeivel messze túlmutat a történelmi és historikus ismeretek illusztrálásán: a feltárt leletek felismerése, azonosítása sokszor kíván intuitív, kreatív hozzáállást, mely a művészetnek is sajátja. S különösen a táncművészet absztrakciós lehetőségei nyújtanak kellően tág hátteret egy, csak következtethető, ám emlékeiben konkrét civilizáció értelmezéséhez.

 

Bemutató: 2017. július 14. Százhalombatta, Matrica Múzeum és Régészeti Park

 

Előadók: Asztalos Dóra, Bogár Edina, Frigy Ádám

 

Produkciós asszisztens: Szőke Tímea, Balogh Zsuzsanna

Koreográfus: Gulyás Anna

Külön köszönet Dr. Vicze Magdolnának a százhalombattai Matrica Múzeum és Régészeti Park igazgatóasszonyának.

Támogatók: NKA, EMMI, Pro Progressione, Matrica Múzeum és Régészeti Park, Százhalombatta

A társulatról

2015 óta több sikeres előadás létrehozásán keresztül alakult ki az az előadói-alkotói együttműködés, melynek fejlesztése végett Gulyás Anna koreográfus 2017-től Compagnie interContemporain néven projekt-társulatot hívott életre. A már korábban is közreműködő művészekkel, valamint a közös gondolkodásban partner újabb tagokkal, a társművészetek és a tudomány iránti nyitottsággal keresi az utat a klasszikus színházi előadásoktól a kísérleti műfajig, az önálló hang megtalálásán át a szélesebb közönség eléréséig. Az együttes előadásait a magas szintű technikai igényesség, ugyanakkor a markáns fizikalitás, az érzékenység mellett a karakánság jellemzi.

 

Gulyás Anna

Szabadúszó táncművész, koreográfus, a Compagnie interContemporain művészeti vezetője. 2013-ban táncos- és próbavezető szakon, modern tánc szakirányon, 2016-ban, mint koreogràfus diplomázott a Magyar Táncművészeti Főiskolán. Önálló munkái mellett az improvizációs színház, valamint a kőszínházi produkciók is fontos szerepet játszanak munkásságában, csakúgy, mint a társművészetekkel való közreműködések. Alkotóként a pszichológiai-emocionális aspektusai az embernek, valamint a játékosság minőségének, a helyes és a helytelen morál megismerésének, megfogalmazásának, értelmezésének igénye a meghatározó. A társművészetek partnerként való kezelésével a kifejezés összetettebb, ám mégis széles körben befogadható lehetőségeit keresi.

 

 

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum