„A FÁK ÉS CSERJÉK NAPJA” – CSALÁDI VASÁRNAP

(2009. július 19.)

Július 19-én (vasárnap) 10-17 óráig a százhalombattai Régészeti Parkban az őskori épületek hiteles másolatai között korabeli viseletben fogadják a látogatókat! Ezen a napon közelebbről megismerkedhetnek az őshonos növények, fák ősi fajaival. Egész nap kicsiknek, nagyoknak különleges bemutatók, kézműves foglalkozások szolgálják a tartalmas élményszerű kikapcsolódást!

 

10 órakor a látogatók által kedvelt módon a Régészeti Park felfedezésére indulhatnak a családok. Délelőtt 10–11 óra és délután 13-17 óra között a kézműves foglalkozáson közelebbről megismerkedhetnek az ősi fafajtákkal. Az érdeklődők a sokoldalú, az őskorban is használt tölgyfa, tatárjuharos és mogyoró megismertetése céljából, mikroszkóp vagy kézi nagyító alatt fognak levelet és termést vizsgálni, évgyűrűt számolni. A kézműves foglalkozáson kipróbálhatják a bőrszütyő és a különleges hangot adó zúgattyú készítését is. Egyszerű fajátékokat foghatnak majd a kezükbe a gyerekek. A nagyobbak bodzasípot készíthetnek, melyet meg is szólaltathatnak. A kitartóak, puhafa és keményfa dörzsölésével megpróbálhatnak tüzet gyújtani. 12.30 órától különleges római kort megidéző ételkóstolón vehetnek részt, ahol „Húsos egytálételt” kínálnak a látogatóknak. Római kori recept alapján az almás, húsos ragut szabadtűzön készítik. Egész nap őskori rekonstruált kemencében sütött lepényt kóstolhatnak azok, akik szeretik a különleges ízeket.Egésznap látogatható a 2700 éves feltárt halomsír, ahol megismerhetik a kor temetkezési szertartását.  


Meghívó (pdf verzió)


 

A budapesti Vigadótérről induló szárnyas hajóval is ellátogathatnak Százhalombattára, megcsodálva a Dunán a Dél-Budai Kistérség szépségét és természeti értékeit!

 

A szervezők minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a Családi Napokra szeptemberig minden hónap harmadik vasárnapján!  

 

Legközelebbi rendezvény a Régészeti Parkban:       

Augusztus 16. 10-17 óráig Családi Nap - „Az agyag napja”


Dobos Ágnes - „Matrica” Múzeum

 

A rendezvény helyszíne: Százhalombatta, Poroszlai Ildikó u. 1.,  T: 06 23 350 537

Információ: 06 30 9966 045, 06 23 354 591/15m

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum