Családi nap a Régészeti Parkban - Kelta Nap

(2011. május 15.)

Május 15-én 10-17 óráig várják a születésnapját ünneplő Régészeti Parkban a történelmet, régészetet kedvelőket. A 15 éve megrendezésre kerülő családi napokra évről évre egyre többen látogatnak el és merülnek el az évezredek titkaiba. Ezen a napon a kelta épületek hiteles másolatai között megismerhetik a kelták mindennapjait!

Az idei első családi napos rendezvényen minden korosztály részére élményt adó programok várják azokat a családokat, akik ellátogatnak Százhalombattára. A kelta viseletbe öltözött munkatársak fogadják a látogatókat és együtt eredhetnek a múlt nyomába.

11órakor és14 órakor a különleges viseletbe öltözött vezetővel indulhatnak az őskor felfedezésére.
Egész nap a kelta falu mindennapi életét élhetik át kicsik és nagyok. Különleges kézműves foglalkozások és különleges mesterek segítségével a látogatók is kipróbálhatják, mi mindent készíthettek a kelták idejében. Megismerhetik az őskori kerítésfonást, a paticsozást, a gabonaőrlést is ősi módon. A kovácsműhelyben a kovácstól tanulhatják meg a kelta pénzverést.  A szövőházban: a körmönfonást is megtanulhatják, a szent diófa alatt a druida segítségével a kelta motívumkincseket is megszerezhetik. Bepillanthatnak a kelta harcos hétköznapjaiba is, ahol megtanulhatják a különleges testfestést, pecsétlést, vagy akár a fegyvertisztogatást is.

13 órától szabadtűzön készült kelta mézes sertésragut kóstolhatnak sárgarépával és kakukkfűvel, mellé őskori rekonstruált kemencében sütött lepényt is kínálnak.
 
Egésznap látogatható a 2700 éves feltárt halomsír, amelyben megismerhetik a kor temetkezési szertartását.  

A Régészeti Park látogatói megtekinthetik a gyönyörűen felújított „Matrica” Múzeum „Terek, emberek, évezredek” című új állandó kiállítását is, ahol a tárgyi emlékek vallanak életről és halálról.

A szervezők minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a Családi Napokra májustól szeptemberig minden hónap harmadik vasárnapján!  Információ: Dobos Ágnes
Tel.: 06 30 9966 045, 06 23 354 591
agnesdobos@matricamuzeum.hu

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum