CSALÁDI NAP - AZ AGYAG NAPJA

(2009. augusztus 16.)

"Az agyag napja" - Családi Nap a Régészeti Parkban

Augusztus 16-án (vasárnap) 10-17 óráig a százhalombattai Régészeti Parkban az őskori épületek hiteles másolatai között korabeli viseletben fogadják a látogatókat! Ezen a napon közelebbről megismerkedhetnek az őskori kerámiával és készítésével. Egész nap kicsiknek, nagyoknak különleges bemutatók, kézműves foglalkozások szolgálják a tartalmas élményszerű kikapcsolódást! 10 órától a Régészeti Park felfedezésére indulhatnak a családok, melyhez segítségül egy tájékoztatót kapnak, így maguk is felfedezhetik az őskorra jellemző kerámiákat.

Délelőtt 10–11 óra és délután 13-17 óra között a kézműves foglalkozáson szakavatott segítőkkel közelebbről ismerkedhetnek az agyaggal és az őskori technikával. Készíthetnek kerítés-makettet, amit maguk fonhatnak meg az őskorban is ismert és használt mogyoróvesszőből és fűzfavesszőből. A kerítést betapaszthatják agyaggal és közben megtanulhatják, hogyan készítette az őskori ember a „paticsot”. Marokedényt és őskori állatfigurákat is formázhatnak. A látogatók által egyik legkedveltebb technikát a bronzkori ékszerkészítés mesterségét is megtanulhatják. Természetesen az elkészült őskori kincseket magukkal vihetik emlékként az alkalmi mesterek. Az interaktív foglalkoztatóban őskori akadályversenyen próbára tehetik képességeiket, mindezek mellett őskori játékokat is próbálhatnak ki. 12.30 órától a különleges ételkóstolón a bronzkori ember egyik ínyencségét a sörös lencsét kínálják. Egész nap őskori rekonstruált kemencében sütött lepényt kóstolhatnak azok, akik szeretik a különleges ízeket.
Egésznap látogatható a 2700 éves feltárt halomsír, ahol megismerhetik a kor temetkezési szertartását. A budapesti Vigadó térről induló szárnyas hajóval is ellátogathatnak Százhalombattára, megcsodálva a Dunán a Dél-Budai Kistérség szépségét és természeti értékeit!

Meghívó (pdf verzió)


Legközelebbi rendezvény a Régészeti Parkban:
Szeptember 20-án 10-17 óráig Családi Nap - VISELETTÖRTÉNETI NAP.

Dobos Ágnes

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum