Családi Nap - Nem múlik el nyomtalanul – Középkori régészkedő a Régészeti Parkban

(2014. augusztus 17.)

Családi Nap - Nem múlik el nyomtalanul – Középkori régészkedő a Régészeti Parkban (2014. augusztus 17.)

A honfoglaláskori családi napon 10-17 óráig várják az érdeklődőket a Régészeti Parkban! A középkori régészkedővel a honfoglaláskorral, a honfoglaláskori régészeti anyaggal ismerkedhetnek, mely Százhalombattán területén került feltárásra.

Hidán Csaba és csapatának különleges bemutatóját láthatja a közönség, ki is próbálhatja a harci fegyvereket.

Kézműves foglalkozások, bemutatók, parkbemutató vezetés, étel-és lepénykóstoló kóstoló a várja  a családokat!Ásó, ecset, nagykaland - Nem múlik el nyomtalanul….

 Ismét különleges családi napra várják az érdeklődőket Százhalombattán 2014. augusztus 17-én 10 - 17 óráig a Régészeti Parkban. Igazi honfoglalás kori kalandnak ígérkezik ez a nap.  A nap folyamán kézműves foglakozás, régészkedés, különleges honfoglalás kori bemutató, játék és korabeli ételkóstoló szolgálja a családok szabadidő eltöltését.


Délelőtt 10 órától régész segítségével „mű-ásatáson” indul a kincskeresés. A látogató is lehet „régészkedő”, így a régészeti leletek feltárásától a feldolgozásig követhetik a leletek útját, közben megismerhetik a település történelmét.

Délben 12 órától az ételkóstolón – régi korok ízeit kínálják, amely most „bográcsos káposzta lesz gabonával”. Mellé egészen a program végéig őskori lepényt is fogyaszthatnak!

13 órától Hidán Csaba és csapatának honfoglalás kori viselet, harci-és fegyverbemutatójára kerül sor. Természetesen Hidán Csaba segítségével a látogatók is kipróbálhatnak egy-két harci technikát.

14 órától a honfoglalás kori műhelyben készíthetnek gyöngyös ékszert, pártát, de halászhálót is köthetnek.

Vezetővel időutazáson vehetnek részt azok, akik szeretnék megismerni az őskori parkot. Egész nap a „száz halmok” egyikét a 2700 éves eredeti helyén feltárt halomsírt is látogathatják, ahol a kor temetkezési szokásával ismerhetik meg.

A parkban található labirintusban is elidőzhetnek a gyerekek! Aki szeretne a park elől induló „Százlábú” tanösvényen végigmenni, az kirándulhat a bronzkori-és vaskori földvárba megismerve a környék természeti értékeit.

A városban található „Matrica” Múzeum (ejtsd: mátrika) Vasarely kiállítás és a település történetét bemutató kiállítás is kínál élményeket.

A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak ezen a napon is a nagy kalandra!


                                                                                                            Dobos Ágnes

Helyszín: Régészeti Park – Százhalombatta, Poroszlai Ildikó u. 2.

Információ: 06 30 9966 045, 06 23 354 591

MEGHÍVÓ!

                                                   Meghívó (Pdf. verzió)
                                                  Sajtóanyag (Pdf. verzió)


Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum