CSALÁDI NAPOK A RÉGÉSZETI PARKBAN

(2010. május 16.)

Kelta családi Nap a százhalombattai Régészeti Parkban

Május 16-án 10-17 óráig várják a Régészeti Parkban a történelmet, régészetet kedvelőket a XIV. Családi Napok rendezvénysorozatának első programjára. Az egész napos rendezvényen minden korosztály részére élményt adó programok várják az érdeklődőket. A kelta épületek hiteles másolatai között korabeli viseletben fogadják a látogatókat, és megelevenítik a Kárpát - medencében élő kelták életét.

10 órakor a Régészeti Park felfedezésére indulhatnak a családok, akik szeretnék megismerni a parkot és annak történetét.
11-13 óra és 15-17 óra között a kézműves foglalkozásokon évezredes technikákat próbálhatnak ki kicsik és nagyok. Gyakorolhatják a szövés-fonás, gabonaőrlés, pénzverés technikáit. Elmerülhetnek az üvegpasztagyöngy készítésében. A vaskori kovácsműhelyben kelta- eraviscus érmet verhetnek, a szövőházban kipróbálhatják az ősi szövési technikákat. Elsajátíthatják a gabona hántolását, őrlését is őskori módon.
13 órától szabadtűzön készült kelta kort megidéző különleges ételkóstolón vehetnek részt, ahol kelta ragút kínálnak a látogatóknak. Egész nap őskori rekonstruált kemencében sütött lepényt kóstolhatnak azok, akik szeretik a gasztronómiai különlegességeket.
14 órától a „Szürke Falka" Kelta Hagyományőrző Csoport bemutatóján a kelta harci fegyverekkel és harcmodorral ismerkedhetnek. Egésznap látogatható a 2700 éves feltárt halomsír, ahol megismerhetik a kor temetkezési szertartását.

A szervezők minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a Családi Napokra májustól szeptemberig minden hónap harmadik vasárnapján! 

Meghívó (pdf verzió)Legközelebbi rendezvény a Régészeti Parkban: Június 20. 10-17 óráig: Családi Nap - A Tűz napja

Dobos Ágnes

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum