Láthatatlan múlt? - Múzeumok Őszi Fesztiválja a Régészeti Parkban

(2013. október 19.)

10–16 óráig

LÁTHATATLAN MÚLT? – SZEZONZÁRÓ CSALÁDI NAP A RÉGÉSZETI PARKBAN

Lássuk meg mégis a múltat, de ne csak a szemünkkel! Milyen az őskor a kezünkkel, a fülünkkel? És milyen együtt a családdal és másokkal?

A nap témája kapcsolódik a látássérültek nemzetközi napjához és a fehérbot napjához. A látogatók az őskort kicsit más módon ismerhetik meg, a láthatatlan múlt más értelmet kap ezen a napon. A látók a látássérültek segítségével ismerhetik meg „Másként” a helyszínt, a tárgyakat, a házakat. Beszélgethetnek, kipróbálhatják milyen is lenne, ha nem csak a szemükkel „látnának”. Különleges vendégek segítenek megláttatni az ő világukon keresztül a mi világunkat. A Vakrepülés Színtársulat segítségével  a látogatók megtapasztalhatják milyen is az ő világuk! A kézműves foglalkozások, a szerepjátékok, az őskori étel- és lepénykóstoló, a Park felfedezése, a 2700 éves halomsír látogatása sem marad el.


Láthatalan múlt a Régészeti Parkban!www.vakrep.hu


www.oszifesztival.hu

MŐF (Pdf. verzió)

Sajtóanyag

LÁTHATATLAN MÚLT? – A RÉGÉSZETI PARKBAN

 

Október 19-én nem mindennapi programja várják, a látogatókat a százhalombattai Régészeti Parkban. A szezon utolsó egész napos rendezvényén 10-16 óráig a múlt másképp elevenedik meg, mint eddig.  Lássuk meg mégis a múltat, de ne csak a szemünkkel! Milyen az őskor a kezünkkel, a fülünkkel? És milyen együtt a családdal és másokkal?

A nap témája kapcsolódik a látássérültek nemzetközi napjához és a fehérbot napjához. A Múzeumok Őszi Fesztiválján a látogatók az őskort kicsit más módon ismerhetik meg, a láthatatlan múlt más értelmet kap ezen a napon. A látók a látássérültek segítségével ismerhetik meg „Másként” a helyszínt, a tárgyakat, a házakat. Beszélgethetnek, kipróbálhatják milyen is lenne, ha nem csak a szemükkel „látnának”. A kézműves foglalkozások „láthatatlanul” igazi kihívásnak számít, a parkban sétát tehetnek a családok, ahol nem a szemükkel érzékelik az őskort.   Különleges vendégek segítenek megláttatni az ő világukon keresztül a mi világunkat. A Vakrepülés Színtársulat segítségével  a látogatók megtapasztalhatják milyen is az ő világuk! A Társulat segítségével különböző játékokat próbálhatnak ki, a Braille-írást-olvasást is megismerhetik, gyakorolhatják.

A társulat már nem először jár Százhalombattán, hisz rendszeres fellépői a Summerfest fesztiválnak. De a Régészeti Parkban a közönség most először találkozhat velük. A kézműves foglalkozások, a szerepjátékok, az őskori étel- és lepénykóstoló, a Park felfedezése, a 2700 éves halomsír látogatása sem marad el. A Szezonzáró rendezvény programja mellett a városban található „Matrica” Múzeum: „Terek, emberek, évezredek” című állandó, illetve a „Márton Béla Százhalombatta festészetében” és a „Báté 695” című időszaki kiállításokat is megtekinthetik.

A Régészeti Park még nem zárja be kapuit a hónap végéig október 31-ig várja a látogatókat!

                                                                                                                            Dobos Ágnes

 

Cím: Régészeti Park – Százhalombatta, Porozslai Ildikó u.2.

         „Matrica” Múzeum – Százhalombatta, Gesztenyés út 1-3.

Információ: T: 06 30 9966 045, agnesdobos@matricamuzeum.hu

                      www.matricamuzeum.hu

Sajtóanyag (Pdf. verzió)


Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum