„Múltnézőben” a Múzeumok éjszakáján

(2009. június 20.)

2009. június 20-án, szombaton 18 óra és június 22 vasárnap hajnali 02 óra között, ismét megrendezik a Múzeumok Éjszakáját Budapesten és számos helyszínen szerte az országban. Ezen az éjszakán a „Szentivánéj” hangulatához igazodó színes programokkal éjszakába nyúló nyitva tartással várják a látogatókat.


„Múltnézőben” címmel ehhez a rendezvénysorozathoz csatlakozik a „Matrica” Múzeum is, június 20-án 16-02 óráig a Régészeti Parkban. Különleges őskori környezetbe várják az érdeklődőket, ahol különleges élményben lehet részük! A „Múzeumok éjszakáját” ősi tüzek mellett átélni nem mindennapi élmény! 16 órától óránként őskori viseletbe öltözött tárlatvezetők őskori mécsesekkel, fáklyákkal kalauzolják a vendégeket az őskori faluban. Esti fények mellett ismerkedhetnek a házak történetével és az őskori ember mindennapjaival. 16.30 órától óránként „Máglyák a Duna felett” címmel megtekinthetik a 2700 éves különleges halomsírt, ahol megismerhetik a kor temetkezési szertartását és megtudhatják hogyan emeltek „halmot” őseink. 18-21 óra között a kézműves foglalkozáson koszorút és őskori mécsest készíthetnek. „Őskori lepénykóstolgató” várja 16-20 óra között a rekonstruált kemencéből felszálló különleges illatával a látogatót. Itt megkóstolhatják az őskori ember különleges csemegéjét. 19.30 órakor az elkészült koszorúkkal közösen levonulnak a Duna-partra, ahol a Régészeti Park programja csatlakozik az I. Kárpát-medencei Tűzugró Fesztiválhoz, a százhalombattai Forrás Táncegyüttes és a Hamvas Béla Városi Könyvtár szervezésében. Akinek kedve van, az 20 órától szalonnát süthet a tűz mellett a Régészeti Parkban. 24 órakor kerül sor a „Szent Iván” éji hagyományos tűzugrásra.

A budapesti Vigadótérről induló szárnyas hajóval is érkezhetnek a Múzeumok éjszkájára, Százhalombattára, megcsodálva a Dunán a Dél-Budai Kistérség szépségét és természeti értékeit!
A szervezők minden érdeklődőt sok szeretettel várnak az ősi tüzek mellett „Múltnézőben” a Múzeumok éjszkáján!

Meghívó (pdf verzió)


Legközelebbi rendezvényünk:
Június 21. 10-17 óráig: Családi Nap – „A fák és a cserjék napja”

Dobos Ágnes - „Matrica” Múzeum

A rendezvény helyszíne: Százhalombatta, Poroszlai Ildikó u. 1., T: 06 23 350 537
Információ: 06 30 9966 045, 06 23 354 591/ 15 m

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum