Múzeumok Őszi Fesztiválja - Szezonzáró - "ŐSI ŐSZ"

(2012. október 20.)

"ŐSI ŐSZ"

10-16 óráig a Múzeumok Őszi fesztiválja országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva kerül megrendezésre a Régészeti Park Szezonzáró rendezvénye. A nap folyamán bemutatók, kézműves-foglalkozások, játszóház étel-és lepénykóstoló várja a látogatókat.

A látogatók körében legnépszerűbbnek bizonyult őskori mesterségeket ismerhetik meg a résztvevők, sőt azokat ki is próbálhatják!

www.muzeumokoszifesztivalja.hu


„Ősi ősz” a Régészeti Parkban
                
2012. október 1. és november 15. között ismét megrendezésre kerül a Múzeumok Őszi Fesztiválja - a Múzeumok Mindenkinek Program országos rendezvénysorozata - a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. Az ország összes régiójából a több mint másfélszáz múzeum több tucatnyi érdekes, változatos, tartalmas, szórakoztatva oktató programokkal várja a látogatókat.  

Százhalombattára is különleges programmal várják a fesztiválozni vágyókat. Az őskori Régészeti Parkban október 20-án (szombaton) 10-16 óráig rendezik meg az idei utolsó családi Szezonzáró rendezvényt.  Ezen a napon is különleges programokkal várják a látogatókat figyelembe véve az évszak sajátosságait is.
10–12 óráig és 12.30 – 15 óra között kézműves foglalkozásokat kínálnak kicsiknek és nagyoknak.
Válassz foglalkozást a szerencsekerékkel!  a szerencsések őskori technikákat próbálhatnak ki, mint a pecsétlőzés, agyagozás, hálószövés, körmönfonás és a kavicsfestés.

12–12.30 óráig ebédre különleges őskori recept alapján készült kőkori egytálételt kínálnak, mely az őskor ízeit idézi.

11 órakor és 14 órakor „Rendhagyó tárlatvezetésen” ismerhetik meg a Régészeti Parkot.


Egész nap: gabonaőrlés őrlőkövön és kézi malommal, ahol kipróbálhatják az őrlés őskori technikáját és megismerhetik az őskori búzafajtákat is. Őskori kemencében sütött lepény kóstolhatnak. Látogatható a településnek nevet adó 2700 éves „százhalmok” egyike, az eredeti helyén rekonstruált halomsír, ahol megismerhetik az egykor élt emberek temetkezési szokását, szertartását. Akik szeretnek túrázni, bejárhatják a Régészeti Parktól induló „Százlábú tanösvényt” is

A Régészeti Park október 31-én bezár, addig is várja a régészetet, történelmet kedvelőket! 2013. április 1-jétől újra megnyitja kapuit! Addig is a „Matrica” Múzeum állandó illetve időszaki kiállításai, rendezvényei várják a látogatókat!  „A SAX” projekt vajon mi? című nemzetközi ásatást bemutató kiállítás és a „Válogatás a Rendőrmúzeum gyűjteményéből” című kiállítás a „Matrica” Múzeumban látogatható.

                                                                                                           Dobos Ágnes

Helyszín: Régészeti Park, Százhalombatta, Poroszlai Ildikó u. 2.
Információ: 06 30 9966 045, agnesdobos@matricamuzeum.hu


Meghívó (pdf. verzió)
Sajtóanyag (pdf. verzió)


Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum