NYÁRI TÁBOR ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOKNAK II.

(2008. augusztus 4.)

Játsszunk őskort!

Évek óta egyre több gyerek vesz részt a Régészeti Park nyári táboraiban, akik közül sokan visszatértek az idén is. Minden évben más és más témával készülnek a szervezők, amelyek kapcsolódnak a Régészeti Park tevékenységéhez.

 

A történelem, régészet és kézművesség iránt érdeklődő gyerekeket jelentkezését várták, akiknek naponta 9 és 17 óra között biztosítják a tartalmas kikapcsolódást teljes ellátással.  Az idei szezonban az őskorral ismerkednek meg a gyerekek.

 

Kétszer öt napig (2008. július 14-18. és 2008. augusztus 4-8.) azt képzelhetik, hogy az őskorban – a bronz- és a vaskorban – élnek, játszanak, vagy éppen segítenek a ház körüli munkában. Kipróbálhatják a nagyon régen élt emberek hétköznapjait, megismerhetik a korabeli anyagokat, környezetet, házépítést, öltözködést, élelemszerzést,- készítést stb. Mindezt sok-sok játékkal…

 

 A júliusi táborban a bronzkor a téma. Közel 40 gyerek vesz részt, akiket gazdag programokkal vártak a szervezők. Mindkét táborban fontos, hogy a gyerekek csoportmunkában szakemberek segítségével szerezzenek ismereteket, a téma közös feldolgozása, alkotómunka, kirándulás, sok-sok játék  A táborzáró „ünnepélyükön” bemutatják mindazt, amit megismertek a gyerekek az adott témakörben, s amit ehhez kapcsolódóan elkészítettek.

 

A foglalkozások nagy része a Régészeti Parkban zajlik de kirándulnak a bronzkori, - vaskori földvárba is, ahol megtekintik a jelenleg folyó régészeti feltárást is. Augusztusban pedig a vaskorban mélyülhetnek el a táborozó gyerekek.

 

Dobos Ágnes

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum