„ŐSI RUHÁKBAN, ŐSI HÁZAKBAN”

(2008. október 19.)

Az őskori szabadtéri múzeumban október 19-én (vasárnap) 10-17 óráig rendezik meg az idei utolsó családi Szezonzáró rendezvényt. A Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódva „Ősi ruhákban, ősi házakban” várják a szervezők a látogatókat.

A Múzeumok Őszi Fesztiválján országszerte mintegy 110 Múzeum több mint 700 programmal várja az érdeklődőket és a szakembereket. A Múzeumok Mindenkinek Program országos rendezvénysorozatát immár harmadik alkalommal rendezik meg, amelyen a látogatók különleges élményt nyújtó, változatos, szórakoztatva oktató programokon vehetnek részt.

A Régészet Parkban a Szezonzárón a látogatókat a múzeum munkatársai „álruhát" öltve várják, és a kosztümös múzeumi program keretében ismerkednek korokkal, tárgyakkal, őskori környezettel.

10-12 óráig „Különleges őskori akadályversenyen” vehetnek részt a családok, csoportok, osztályok, akik számára kiderül, milyen titkokat rejtenek az „őskori” házak, a kemencék és a különleges halomsírok.

12-13 óráig az „Ételkóstolón” korabeli recept alapján készült „kőköri egytálételt” kínálnak. Egész nap rekonstruált kemencében, helyben készült őskori lepényt kóstolhatnak azok, akik szeretik a gasztronómiai különlegességeket.

13-16 óráig a „Kézműves foglalkozáson” kedvenc tárgyainkat, kedvenc díszeinket készíthetik el a résztvevők. Korabeli technikával készíthetnek őskori ékszereket, poncolhatnak, csontot csiszolhatnak és fúrhatnak őskori íjfúróval. A jó munka eredményeként elvihetik haza az elkészített tárgyakat.

Egész nap: megtekinthetik a „Tablókiállítást” az év témáiból, amely az őskor és a régészettudomány különböző területeit mutatja be, mint pl. a kísérleti régészet, az ősi építési módok, a régészet, a régészeti növénytan és a viselettörténet. A településnek nevet adó 2700 éves „százhalmok” közül megtekinthetik az eredeti helyszínen rekonstruált látogatható halomsírt.

A Régészeti Park október 31-én zárja be kapuit, addig is várja a régészetet, történelmet kedvelőket, a fesztiválhoz kapcsolódva „kosztümös idegenvetést” is tartanak bejelentett csoportoknak. 2009. április 1-jétől újra gazdag programokat, szolgáltatások nyújtunk a látogatóinknak!

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!Dobos Ágnes - „Matrica” Múzeum
T: 06- 23-350-537

Bővebb információ: 06 30 9966 045
E-mail: agnesdobos@matricamuzeum.hu

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum