SZABADTÉRI SZÍNHÁZI ESTÉK - A HETVENKEDŐ KATONA

(2008. július 12.)

IX. Szabadtéri Színházi Esték a Régészeti Park szabadtéri színpadán
Plautus: A hetvenkedő katona - c. vígjáték július 12-én 21 órakor

A Régészeti Parkban a Szabadtéri Színházi Esték rendezvényei kilencedik éve Százhalombatta Önkormányzatának támogatásával kerülnek megvalósításra. A „Matrica” Múzeum törekvése, hogy különböző művészeti ágaknak adjon teret, és hogy minél szélesebb korcsoport figyelmét hívják fel a Régészeti Parkra, illetve az ott bemutatásra, kerülő rendezvényekre. Fontos szerepet vállalt abban, hogy a kultúra magas szintű ápolását, megőrzését, értékmentését szabadtéri színházi estjein keresztül is képviselje. Június 29-én, a nyitórendezvényen a Sziget Színház nagy sikerrel mutatta be a János vitéz című zenés játékot.
Folytatásként július 12-én 21 órakor a Pécsi Szabadtéri Játékok és a Pécsi Janus Egyetemi Színház közös bemutatójára várják a közönséget Plautus: A hetvenkedő katona (Miles Gloriosus) c. vígjátékra. Titus Maccius Plautus művét Devecseri Gábor fordította a darabot rendezte Tóth András Ernő. A klasszikus vígjáték, klasszikus karakterekkel, klasszikus helyzetkomikumokkal, a vicchez elengedhetetlen félreértéseket elfogadó klasszikus szabályokkal. A darabban minden érzelem tiszta, világos. Pont ezért érthetetlen. Alig győzzük csűrni-csavarni, hogy kisajtoljunk belőle egy kis mai, lapos, 21. századi hepiendet. A főszereplő a Jászai-díjas Kocsis Gergely színművész, a címszereplő pedig Adorjáni Bálint végzős színikadémista, aki ez évtől a Radnóti Színház társulatát erősíti. Korábban mindketten az egyetemi színház tagjai voltak. A Janus Egyetemi Színház a vígjátékot a Pécsi Szabadtéri Játékok keretén belül június végén mutatta be először. A társulat már harmadik éve vendégszerepel a Régészeti Park szabadtéri színpadán és előadásaival minden alkalommal, elkápráztatja a nagyérdemű közönséget.

A színházi esték zárásaként július 26-án 21 órakor Román Sándor koreográfiáját a „Nagyidai Cigányok” című előadást mutatja be az Experidance Tánckara a Legrand Zrt. támogatásával.

Az előadásokra jegyek megvásárolhatók Százhalombattán a „Matrica” Múzeumban, a Barátság Művelődési Központban, a helyszínen és elővételben, valamint az InterTicket országos jegyirodai hálózatán és a www.jegy.hu címen.


A szervezők minden érdeklődőt várnak a színházi estékre a különleges őskori környezetben, mely hangulatával is ígéretes kikapcsolódást ígér egy szép nyári estén.

Bővebb információ: 06 30 9966 045, 06 23 354-591
E-mail: agnesdobos@matricamuzeum.hu

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum