SZEZONNYITÓ A RÉGÉSZETI PARKBAN 2008

(2008. április 26.)

A Régészeti Park Magyarország első őskori szabadtéri múzeuma április 1.- én, újra megnyitotta kapuit látogatói előtt. A szezonban gazdag programokkal, szolgáltatásokkal várják az érdeklődőket egyénileg és csoportosan. A különleges őskori környezetben bepillantást nyerhetnek az őskori ember életterébe, ahol megismerhetik, hogyan éltek, milyen volt a környezetük, hogyan építkeztek és milyen tárgyakat készítettek az őskorban.  A városnak nevet adó vaskori halomsírok az előkelők

sírkamráit rejtik, melyek közül az egyik feltárt 2700 éves tölgyfából épített folyosós sírkamrát eredeti helyén tekintheti meg a látogató, ahol többnyelvű ismeretterjesztő film mutatja be a korszak temetkezési szertartását. Az érdeklődők kipróbálhatják az őskori mesterségeket, és megkóstolhatják a korabeli receptek alapján készített ételeket és a lepényt. Májustól minden hónap harmadik vasárnapján Családi Napokat szerveznek, ahol az őskor más-más területére kalandoznak, kézműves foglalkozások, kiállítások, játszóházak, koncertek, ételkóstolók várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Június, júliusban folytatódnak a Szabadtéri Színházi Esték rendezvényei.  Július és augusztusban, a nyári táborban a gyerekek az őskorral ismerkedhetnek meg.

A szervezők a szezon első rendezvényére várják április 26-án (szombaton) 10 - 17 óráig a természetet kedvelő, történelem és a régészet iránt érdeklődő gyermekeket, felnőtteket.

10-12 óráig különleges őskori akadályversenyen vehetnek részt a családok, csoportok, osztályok, akik számára kiderül, milyen titkokat rejtenek az „őskori” házak, a kemencék és a különleges halomsírok. 12-13 óráig az ételkóstolón kőköri egytálételt kínálnak, egésznap rekonstruált kemencében, helyben készült őskori lepényt kóstolhatnak. 13-16 óráig a kézműves foglalkozáson vehetnek részt azok, akik az őskori ékszerkészítés és poncolás technikáját akarják elsajátítani. A jó munka eredményeként elvihetik haza az elkészített tárgyakat. 11 órától a feltárt 2700 éves halomsírt látogathatják.

A szervezők minden érdeklődőt sok szeretettel várnak!

Meghívó (pdf verzió)

 

Legközelebbi rendezvényünk: május 18-án Családi Nap – Kísérleti régészet

                                                                                                                                   
Dobos Ágnes

Információ: 06 30 9966 045

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum