SZEZONZÁRÓ A PARKBAN

(2009. október 18.)

Lépjen be a múltba! Szerezzen különleges élményt!

Szezonzáró családi nap a százhalombattai Régészeti Parkban Az őskori szabadtéri múzeumban 2009. október 18-án (vasárnap) 10-16 óráig rendezik meg a szezon utolsó családi napját! Különleges őskori környezetben korabeli viseletben várják a látogatókat! Kicsiknek, nagyoknak bemutatók, kézműves foglalkozások, játékok, családi vetélkedő ügyességi és gyorsasági feladatokkal!

10 órától 11 óráig a „Régészeti Park felfedezésére” indulhatnak azok a családok, akik idegenvezető segítségével ismerhetik meg a múltat.
11-13 óra és 13.30-16 óra között „Kézműves foglalkozások” várják azokat, akik ismerkedni szeretnének az őskori technikákkal. Készíthetnek kerítésmaketett, kipróbálhatják a körmönfonást, csontot csiszolhatnak és fúrhatnak őskori íjfúróval, így elkészíthetik a csontmedált is.
13 órától 13.30 óráig az „Ételkóstolón” őskori recept alapján készült „Óhalstatti babtálat” kínálnak. Egész nap rekonstruált kemencében, helyben készült őskori lepényt kóstolhatnak azok, akik szeretik a gasztronómiai különlegességeket.
13.30 órától 15 óráig „Versenyfutás az időben” címmel családok vetélkedhetnek egymással ügyességi és gyorsasági feladatok segítségével. Egész nap a településnek nevet adó 2700 éves „százhalmok” közül megtekinthetik az eredeti helyszínen rekonstruált látogatható halomsírt ahol ismeretterjesztő film segítségével megismerhetik a vaskori ember temetkezési szertartását.

A Régészeti Park október 31-én zárja be kapuit, addig is fogadja a régészetet, történelmet kedvelőket, bejelentett csoportoknak idegenvezetést és őskori kézműves foglalkozásokat is tartanak. 2010. április 1-jétől újra gazdag programok, szolgáltatások várják a múlt iránt érdeklődő, kikapcsolódni vágyó látogatókat!

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Meghívó (pdf verzió)Dobos Ágnes

Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum