Honfoglalók Napja a Százhalom tájáról...

(2013. augusztus 18.)

Barangolás a  Honfoglalás korban Százhalombattán!


Augusztus 18. 10-16 óráig

Barangolásunk helyszíne nem más, mint Magyarország első őskori szabadtéri Múzeuma, mely a városnak nevet adó százhalmok területén várja az ideérkezőt.

A 2700 éves halmok között a bronzkorból, vaskorból származó házak, kemencék hiteles rekonstrukciói között életre kel a múlt.

A minden hónap harmadik vasárnapján megrendezésre kerülő Családi Napokon kalandozhatnak az őskorban, ámde augusztus 18-án 10- 17 óráig egy kis kitérővel a „Honfoglalók mindennapjaival ismerkedhetnek a Százhalom tájáról”.       


                                       

A családi napon a látogatók megismerhetnek a honfoglaláskorral és a Százhalombattán előkerült honfoglalás kori emlékekkel. Fény derülhet arra is, hogy igaz vagy legenda Anonymus írása: „Árpád vezér és népe, amint a Dunántúl meghódítására indult, „első nap a Duna mellett száz halom táján ütött tábort”.  Az ismeretekhez kapcsolódóan a kézműves foglakozáson nemezelés, tarsolyvarrás, gyöngyös hajfonatkorong készítése várja az érdeklődőket.  A nap vendégeként érkezik az Aranyszablya Történelmi Vívóiskola, a Parkban megtekinthetik Hidán Csaba és csapatának honfoglalás kori viseleti és fegyverbemutatóját.  Idegenvezetés, őskori lepény és korabeli ételkóstoló várja a látogatókat.  A 2700 éves feltárt halomsír látogatható egész nap!

MEGHÍVÓ

Meghívó (pdf. verzió)Események
 
 
Keresés
A hónap műtárgya
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról
Kettős sípot fújó zenész szobrocskája Százhalombattáról

Európa kora vaskori zenetörténetének fontos, különleges eleme a mintegy 8 cm magas kis bronzszobor.

Hírdetés
 
Adatvédelmi nyilatkozat ©2010 Matrica Múzeum, Minden jog fenntartva! | 
Matrica Múzeum